Z okazji dnia naleśnika zostawiam Wam słodki przepis mojego dzisiejszego śniadania. Są to mini naleśniczki, które urozmaicicie swoim własnymi pomysłami. Ja wybrałam krem czekoladowy i cynamonowy z awokado.
Potrzebne:
5 całych jaj
4 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki mąki gryczanej
1/2 szklanki wody (ja pomieszałem z odrobiną mleka kokosowego)
odrobina stewii
1 łyżka oleju kokosowego
Wykonanie:
1. Jajka ubić, dodać płynne składniki. Wynieszać.
2. Mąkę, słodzik przesiać i połączyć z płynnymi składnikami.
3. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym.
Krem czekoladowy: 1/2 awokado + 1 czubata łyżka naturalnego kakao + 1 łyżeczka miodu. Wszystko zblendować na gładką masę.
Krem cynamonowy: 1/2 awokado + 1 łyżeczka cynamonu + 1 łyżeczka miodu. Wszystko zblendować na gładką masę.
Słodkiego dnia!