Bardzo słodkie śniadanie, którym przywitałam dziś Mikołaja. Lubimy zjeść coś czekoladowego do kawy, więc czemu nie zmieścić tych dwóch smaków w jednym omlecie :)
Potrzebne:
2 jajka
2 łyżki mąki gryczanej
1 porcja odżywki białkowej
2 łyżki kakao naturalnego lub karobu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu)
1 wystudzone espresso
opcjonalnie stawia do smaku
ziarenka kawy
polej kokosowy (do posmarowania foremki)
Przygotowanie:
1. Jajka ubić na płynną masę, dodać kawę.
2. Wszystkie suche produkty wymieszać ze sobą i połączyć z jajkami.
3. Foremkę posmarować olejem kokosowym imprzelać do niej omletową masę. Na wierzchu położyć kilka całych ziaren kawy.
4. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku w ttemperaturze 180 stopni przez 25min.