Życząc Wam nieustannej miłości do siebie i innych zostawiam przepis na maślane serduszka, które osłodzą popołudnie z pryjacielem czy drugą połową w dzień Świętego Walentego ❤️
Potrzebne:
150g masła klarowanego
100g mąki jaglanej (nie polecam kokosowej i gryczanej)
1 całe jajo
3 łyżki cukru kokosowego
1 garść odżywki białkowej o smaku ciasteczka (opcjonalnie)
Wykonanie:
1. Masło pozostaw na blacie kuchennym na około godzinę przed zabraniem się za wypieki.
2. Masło potnij na małej kostki. Dodaj jajo, 2 łyżki cukru kokosowego i przesiej mąkę. Ze składników wyrób kruche ciasto.
3. Ciasto umieść w lodowce na 30min przed wałkowaniem.
4. Rozwałkuj placek, w którym wykrawamy ciastka dowolnego kształtu.
5. Układaj ciasteczka na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem posmarowanym lekko olejem koko. Ciacha posyp na wierzchu odżywką (nada zapachu) i łyżką cukru kokosowego.
6. Piecz 25min w 170 stopniach.