image

Szybko, krótko i na temat, dziś na kolację wjeżdża PIZZA! Dodaję przepis niecierpliwie oczekując mojej pysznej kolacji, która właśnie siedzi w piekarniku. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu ?

Potrzebne: 

  • 300g batata
  • 70g mąki gryczanej
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 30g szynki parmeńskiej
  • 30g sera (u mnie Chedar)
  • 2 suszone pomidory
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pomidora
  • zioła prowansalskie

image

Wykonanie: 

  1. Bataty przekrój na pół, umyj i ułóż na papierze do pieczenia skórką do góry. Piecz 20min w 200st.
  2. Po upieczeniu obierz bataty ze skórki, ostudź. Dodaj mąkę i ugnieć na jednolitą masę.
  3. Ułóż batatową kulę na papierze i rozwałkuj na placek. Zapiecz w 200st przez 20min.
  4. Wyjmij pizzę, posmaruj sosem pomidorowym, ułóż składniki. Zapiecz kolejne 7min w 200st.

Nie rób tego w domu codziennie! Smacznego! ?