image

Z okazji dnia naleśnika zostawiam Wam słodki przepis mojego dzisiejszego śniadania. Są to mini naleśniczki, które urozmaicicie swoim własnymi pomysłami. Ja wybrałam krem czekoladowy i cynamonowy z awokado.

Potrzebne:

5 całych jaj

4 łyżki mąki kokosowej

2 łyżki mąki gryczanej

1/2 szklanki wody (ja pomieszałem z odrobiną mleka kokosowego)

odrobina stewii

1 łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:

1. Jajka ubić, dodać płynne składniki. Wynieszać.

2. Mąkę, słodzik przesiać i połączyć z płynnymi składnikami.

3. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym.

image

Krem czekoladowy: 1/2 awokado + 1 czubata łyżka naturalnego kakao + 1 łyżeczka miodu. Wszystko zblendować na gładką masę.

Krem cynamonowy: 1/2 awokado + 1 łyżeczka cynamonu + 1 łyżeczka miodu. Wszystko zblendować na gładką masę.

Słodkiego dnia!