image

Bardzo słodkie śniadanie, którym przywitałam dziś Mikołaja. Lubimy zjeść coś czekoladowego do kawy, więc czemu nie zmieścić tych dwóch smaków w jednym omlecie :)

Potrzebne:

2 jajka

2 łyżki mąki gryczanej

1 porcja odżywki białkowej

2 łyżki kakao naturalnego lub karobu

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu)

1 wystudzone espresso

opcjonalnie stawia do smaku

ziarenka kawy

polej kokosowy (do posmarowania foremki)

Przygotowanie:

1. Jajka ubić na płynną masę, dodać kawę.

2. Wszystkie suche produkty wymieszać ze sobą i połączyć z jajkami.

3. Foremkę posmarować olejem kokosowym imprzelać do niej omletową masę. Na wierzchu położyć kilka całych ziaren kawy.

4. Piec w nagrzanym wcześniej piekarniku w ttemperaturze 180 stopni przez 25min.