Życząc Wam nieustannej miłości do siebie i innych zostawiam przepis na maślane serduszka, które osłodzą popołudnie z pryjacielem czy drugą połową w dzień Świętego Walentego ❤️

Potrzebne: 

150g masła klarowanego

100g mąki jaglanej (nie polecam kokosowej i gryczanej)

1 całe jajo

3 łyżki cukru kokosowego

1 garść odżywki białkowej o smaku ciasteczka (opcjonalnie)

Wykonanie: 

1. Masło pozostaw na blacie kuchennym na około godzinę przed zabraniem się za wypieki.

2. Masło potnij na małej kostki. Dodaj jajo, 2 łyżki cukru kokosowego i przesiej mąkę. Ze składników wyrób kruche ciasto.

3. Ciasto umieść w lodowce na 30min przed wałkowaniem.

4. Rozwałkuj placek, w którym wykrawamy ciastka dowolnego kształtu.

5. Układaj ciasteczka na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem posmarowanym lekko olejem koko. Ciacha posyp na wierzchu odżywką (nada zapachu) i łyżką cukru kokosowego.

6. Piecz 25min w 170 stopniach.