image

Początkowo bardzo sceptycznie podeszłam do upieczenia babeczek z awokado, ale finalnie nie żałuję. Ryzyk fizyk, wrzuciłam składniki do blendera, przelałam do foremek i cierpliwie czekałam do rana…

Zazwyczaj kiedy piekę ciacho nie mogę się powstrzymać, by zjeść choć kawałek zaraz po wyjęciu z piekarnika. Nauczona doświadczeniem wiem, że każde wypiek jaki poczyniłem najlepiej smakował po odstanie choć kilku godzin, a najlepiej całej nocy. Tak też było z dzisiejszym przepisem. Przygotowałam je wieczorem na śniadanie ?

Potrzebne:

– 2 jajka

– 2 łyżki mąki kokosowej

– woda

– proszek do pieczenia bezglutenowy

– 1 awokado

– 1 łyżka wiórków kokosowych

– 3g oleju kokosowego do posmarowania foremek

Wykonanie:

1. Wszystkie składniki oprócz wiórków i oleju kokosowego połącz ze sobą i blenduj.

2. Awokado zostaw rozdrobnione na małe kawałki. Nie blenduj go siłowo na gładką masę.

3. Foremki wysmaruj olejem kokosem. Przelej do nich masę. Na wierzchu posyp babeczki wiórkami kokosowymi.

4. Piecz w 180st przez 20-25min.

image

image image

Wiosenne smacznego! Mam nadzieję, że energia ze śniadania udzieli się i dopisze na solidnym TRENINGU!